Fațetele dentare au devenit mult mai accesibile în ultimii ani. Acest lucru însemnă că zilele în care acestea erau disponibile exclusiv vedetelor au fost lăsate în trecut. Cu toate acestea, urmarea unui tratament dentar poate fi totuși o experiență anxioasă pentru mulți dintre noi. Acest lucru face ca și costurile tratamentului dentar să fie un factor extrem de important, deoarece nimeni nu dorește să cheltuiască o mare parte din banii câștigați din greu pentru un tratament de o calitate scăzută.

Aici intervine ROMEDAS. Am realizat un ghid extins de costuri pentru fațetele dentare, care vă oferă toate informațiile importante pe care trebuie să le cunoașteți. Informațiile transparente și imparțiale din acest ghid vă vor permite să luați o decizie în cunoștință de cauză atunci când vine vorba de începerea tratamentului dvs.

Ce sunt fațetele dentare ?

Fațetele dentare sunt caracterizate foarte corect ca fiind construcții protetice unidentare. Acest lucru înseamnă că fiecare dinte va avea propria fațetă.

Fațetele dentare sunt realizate doar în laboratoare de tehnică dentară specializată, iar aplicarea lor se face prin cimentarea suprafeței vizibilă a dinților. Acestea sunt folosite ca soluție cosmetică în cazurile în care este posibil să aveți dinți deteriorați sau decolorați.
Pentru unii oameni este posibil să fie nevoie doar de una sau două fațete, în timp ce alții pot opta pentru mai multe în cazul în care se creează un zâmbet nou.

romedas, fatete dentare, dr rafael zeed, zeeddent, implant dentar, implant zigomatic, all on 4, all on 6, cosmetica dentara

"Cât costă fațetele dentare?"

Ca tratament oferit la nivel global, este dificil să se găsească media de preț atunci când vine vorba de costul fațetelor. Aceste prețuri variază nu numai de la dentist la dentist, ci și între diferite locații. Ele pot diferi, de asemenea, în funcție de tipul de fațete pe care îl alegeți, costurile fațetelor de ceramică fiind diferite de costurile fațetelor de compozit sau zirconiu. 

Cu toate acestea, înainte de a intra în detaliu am creat un tabel de prezentare generală care indică costurile (în EUR) în mai multe locații diferite. Prețurile de pornire din acest tabel sunt per fațeta dentară. Acestea nu sunt fixe sau garantate și vor varia de la pacient la pacient, în funcție de o varietate de factori diferiți. Aceste prețuri sunt, de asemenea, preluate numai de la medici stomatologi aprobați de ROMEDAS.

romedas, fatete dentare, dr Sorin Mihali, clinica dental concept by dr sorin mihali, implant dentar, implant zigomatic, all on 4, all on 6, cosmetica dentara

Pachete de tratament pentru fațetele dentare: Prezentare generală a costurilor

Multe clinici dentare de înaltă calitate din România oferă, de asemenea, pachete de tratament atunci când vine vorba despre fațetele dentare. Prețurile pentru aceste pachete vor varia în funcție de calitatea materialului și experiența doctorului.

Care sunt factorii care afectează costurile fațetelor dentare?

Există mai mulți factori care pot afecta prețul fațetelor dentare.

Stomatologi specializați și experimentați

Este important să alegeți un dentist cu experiență, care are o reputație excelentă atunci când vine vorba de fațete. Medicul dentist ar trebui să vă vorbească despre tratament și să vă explice cum funcționează. Acesta ar trebui să vă aducă la cunoștință eventualele complicații și efecte secundare care ar putea apărea în urma tratamentului și să fie disponibil post-tratament pentru a vă răspunde dacă aveți întrebări sau nelămuriri odată ce ați ajuns acasă.

Materiale

Tipul de material utilizat la crearea fațetelor dvs. poate afecta dramatic costul total. Fațetele sunt de mai multe feluri, însă clinicile partenere cu care noi colaborăm oferă doar cele mai bune tipuri de fațete, zirconiu sau ceramică, fiecare dintre ele având propriile sale argumente pro și contra. Fațetele din compozit costă mai puțin și nu necesită mult timp pentru a fi realizate. Cu toate acestea, ele nu sunt de o calitate bună fiind sunt susceptibile la colorare cu o durată de viață de aproximativ 4-5 ani. Fațetele de ceramică costă mai mult decât omologii lor compoziți, dar tind să dureze mai mult, între 10-15 ani. De asemenea, reflectă lumina mai natural și rezistă la colorare mai eficient. Cu toate acestea, pot dura aproximativ o săptămână pentru a le face. Fațetele de ceramică pot fi E-MAX sau ceramică feldspatică, noi avem opțiunile cele mai calitative în clinicile noastre partenere. Zirconiul este folosit de obicei la coroane, drept bază, deoarece are o rezistență mai ridicată la fracturare.

Numărul de fațete

Costurile fațetelor vor varia, de asemenea, în funcție de câte doriți să aveți. În timpul consultării inițiale, medicul dentist vă va evalua starea de sănătate a dinților și va planifica împreună cu dvs toți pașii. Acest lucru vă va oferi o idee despre cât de multe fațete s-ar putea să aveți nevoie. Tratarea unui număr cât mai mare de dinți posibil simultan poate reduce costurile, așadar, atunci când vă planificați tratamentul, asigurați-vă că întrebați atât medicul dentist, cât și managerul de pacient ROMEDAS despre opțiunile de pachete de tratament care includ cât mai multe fațete.

Locație

Locația joacă un rol important în determinarea costului general al fațetelor. De fapt, fațetele costă cu 50-70% mai puțin în România decât în Europa de Vest sau Dubai. Acest lucru nu înseamnă rabat de la calitatea tratamentului oferit – din contra. Doctorii din România sunt mai experimentați decât colegii lor din alte țări datorită numărului mare de pacienți care aleg România pentru tratament, fiind una dintre puținele țări unde fațetele duble sunt posibile. Nivelul tehnicienilor dentari este foarte ridicat.

Radiografii (OPG)

Este obișnuit să aveți nevoie de un anumit tip de imagistică de diagnosticare – de obicei radiografie – înainte de a fi supus tratamentului. Cotația dvs. inițială poate fi făcută numai pe baza fotografiilor dinților dvs. și a radiografiei, așa se pot identifica clar dacă sunt necesare tratamente suplimentare sau mai multe fațete pentru a obține rezultatul pe care îl doriți. Aceasta este o procedură destul de standard, dar poate afecta costul general al tratamentului dumneavoastră în comparație cu oferta inițială. Cotațiile vor fi într-un procent de 95% exacte însă pot surveni modificări în urma consultului intra-oral, odată ajunși la clinica.

Anestezie

Aplicarea fațetelor necesită doar anestezie locală. Aceasta înseamnă că veți fi treaz pentru tratament, dar zona gurii va fi amorțită. Cu toate acestea, dacă pacienții sunt anxioși, poate fi recomandat un sedativ. Acest lucru trebuie discutat întotdeauna cu medicul stomatolog în funcție de caz, deoarece acest lucru se poate adăuga la prețul final sau poate avea riscuri suplimentare.

Articole suplimentare

Produse suplimentare, cum ar fi o pastă de dinți specifică non-abrazivă, apă de gură și, în anumite cazuri, un aparat de tip contenție, pot fi necesare după tratamentul dumneavoastră. Toate acestea se pot adăuga la costurile totale.

Călătoreste în România pentru a găsi prețuri mai mici pentru fațete

În fiecare an, mii de pacienți călătoresc în România datorită raportului de calitate-preț al fațetelor. Nu numai prețurile mai mici atrag pacienții din întreagă lume, clinicile dentare renumite din România sunt dotate cu cele mai noi tehnologii, precum și cu unii dintre cei mai buni dentiști din lume, acesta fiind motivul principal. Dar, există câteva întrebări frecvente pe care pacienții le pun înainte de a-și rezerva tratamentul pentru fațete dentare în România.

De ce sunt mai ieftine fațetele în România?
Prețul fațetelor în România este cel mai bun din lume când comparăm variabila calitate-preț; de exemplu, este semnificativ mai mic decât în Dubai unde se fac unele dintre cele mai frumoase lucrări din lume; preț fațetă feldspatică Dubai 1000 EUR – 4 000 EUR vs 490 EUR – 800 EUR România (calitatea cea mai ridicată).

Din cauza costurilor mai mici de trai și forța de muncă mare în domeniul sănătății – permite medicilor stomatologi din România să ofere aceeași calitate înaltă, dar la un preț imbatabil.

Deși costurile fațetelor în România sunt mult mai mici decât în Europa de Vest, acestea sunt o investiție destul de mare pentru unii clienți.
Disponibilitatea opțiunilor de finanțare sau a planurilor în rate va depinde de clinica specifică pe care o alegeți pentru tratamentul dumneavoastră. Cu ROMEDAS, vă puteți rezerva tratamentul pentru fațete cu până la 12 luni în avans, oferindu-vă timp pentru a economisi bani.

Ce este inclus în prețul fațetelor din România?
În funcție de clinică și dentistul pe care îl alegeți, prețul tratamentului dumneavoastră poate varia. Însă, multe clinici stomatologice din România oferă pachete care includ: radiografii, fațete temporare de purtat în timp ce se fac cele permanente, profilaxie și albire a dinților pentru ceilalți dinți pentru a crea un aspect complet nou și reîmprospătat.

De ce să alegeți ROMEDAS?

Obiectivul ROMEDAS este de a ajuta pe toată lumea să acceseze tratamente medicale de înaltă calitate în România, la prețuri preferențiale. Punând pacienții pe primul loc, lucrăm din greu pentru a anula abordarea unică pentru toți, care apare atât de des în industria asistenței medicale.

✔ Evaluare 100% gratuită, fără caracter obligatoriu: Oferim o evaluare 100% gratuită, fără caracter obligatoriu pentru fiecare pacient, indiferent dacă continuă sau nu să rezerve un tratament.

✔ Stomatologi de top, verificați: sistemul nostru de verificare, ROMEDAS, evaluează stomatologii pe mai mult de 10 puncte de date, inclusiv lucruri precum calificările lor, experiența, acreditările și recenziile de la pacienții din trecut.

✔ Tarife preferențiale și egalarea prețului: am făcut toate eforturile pentru a identifica stomatologi excepționali din România care oferă cel mai bun tratament la un preț corect. Ați găsit același tratament, la aceeași clinică, mai ieftin în altă parte? Vom egala prețul !

Garantăm tarife preferențiale în clinicile noastre partenere.

Declinare de responsabilitate

Informațiile din acest articol au doar scop educativ și nu înlocuiesc sfaturile medicale. Consultați întotdeauna medicul înainte de a începe orice tratament.